11 Haziran 2016 Cumartesi

Klanlar - En doğru yağmalama yöntemi

Yağma nedir hiç bilmeyende okuya bilir diye en basit düzeyden anlatmaya başlıyorum. Çevremizdeki barbarlarda çıkan ganimetleri asker gönderip almaya yağmalamak diyoruz. Oyunun başında bunu eğitimde öğreniyoruz zaten. Ancak devamında yağma yapmak bize düşüyor. Peki bu bir günde binlerce yağma yapanların sırrı nedir, nasıl her gün yorulmadan sıkılmadan rahat bir şekilde yağma yapılır ve en çok ganimet nasıl yağmalanır bunları da bu makalemizde ele alalım.

Yağmalama hangi askerle yapılır ?

Tabi ki hafif atlıdır.Bunun sebebi hafif atlılar en hızlı ve aynı zamanda en çok ganimet kapasitesine sahip askeri birim olmasıdır.

Bir barbara ortalama kaç hafif atlı gönderilmelidir ?

İdeal değer 1-5 arasındadır. Oldukça az değil mi ? Oyun başlangıcında 1 hafif atlı yeterlidir. İlerleyen zamanlarda 100 hafif atlı biriminiz varsa 2 şer den 50 köye yağmaya çıkmanız en doğru yöntem olacaktır. Böylelikle her barbardan 2 hafif atlınız dolu ganimet ile döndüğünde 100 hafif atlı kapasitesinde ganimet gelmiş olacaktır. Bu sayıyı oyun ilerledikçe azar azar arttırmanız doğru olacaktır. Hafifleri az göndermemizin sebebi hem onlar gidene kadar köy boş bile olsa barbarın 2 hafife yetecek kadar üretim yapması hemde tek bir barbardan ganimet beklememek yerine aynı anda çevredeki bütün barbarlardan ganimet beklemektir.

Çoklu yağmalama nasıl yapılır ?


Yağma asistanında hafif atlı sayımızı oluştururuz. Haritada yakından başlayıp doğru orantıda uzaklaşarak çevredeki barbarlara kısayol komutlarıyla ilk etapta birimleri göndeririz. Yağma asistanının bir sefer bir köyü yağmalaması yeterlidir. Ondan sonrasında hafızasına alır ve size son yağmalar bölümünde bütün yağma yaptığınız barbarların listesini oluşturur. Görseli ;


Bu liste sayesinde de saniyeler içerisinde 100 lerce barbara birim gönderip yağma yapa bilirsiniz. Hafif atlı sayınız ne kadar çok olursa o kadar çok yağma sayınız olur. Bugün günün en çok yağmasına sahip oyuncularımız 10 köyü varsa 7 si hafif atlı ile dolu ve bütün köylerinden yağma yaptığı için 1 günde milyonları göre biliyorlar. 

Yağmada kullanılan yardımcı birimler nelerdir ?

  

Kısa geçeceğim bu bölümü şahmerdan etrafınızda suru yükselen barbar varsa 5-7 arası yanında az bir ordu ile gönderip surunu yıkmakta bizlere yağma konusunda yardımcı oluyor. Casus ise full ganimet aldığımız köylere 4-5 adet gönderip içerisinde ne kadar daha ganimet olduğunu öğrenmemizde ve ona göre asker göndermemiz de bizlere yardımcı oluyor.


Fazla bilinmeyen strateji !

Yağma konusunda nadirde olsa bu strateji kullanan bazı ustalarımız var. Ortalama 5 saatlik bir bölgede yağma yapan bir köy sahibi ustamız 10 saatlik uzaklıkta bir köy daha alıyor. O köyünü de o bölgede ki 5 saatlik mesafede yağmaya başlatıyor. Böylece köylerinin dip dibe olup yağma yaparken köy bulamama sıkıntısı çekmek yerine yaptığı yağmayı 2 katına çıkartmış oluyor. Tabi bunu aynı orantıda 3-4 köye de çıkartıyor zamanla. Ancak bunu yapa bilmeniz için gideceğiniz bölgenin sizin klanın yada müttefikinizin bölgesi olması gerekmekte ki köyünüz saldırılara açık hedef olmasın.


Sıradaki makale : "Yeni şövalye sistemi"


1 yorum: