12 Haziran 2016 Pazar

Klanlar - Yeni şövalye sistemi

Yeni sistemi ilk kullananlar biz olduğumuz için yorumlamakta bizlere düşüyor en nihayetinde :) 

Genel görünümü ;


İnce ince detayına girmeyeceğim. Nelere dikkat etmeliyiz, işleyişi ve yapısı nasıl biraz onlardan bahsedeceğim. Çünkü konunun normal açıklamalı anlatımı zaten forumumuz da mevcuttur.(Yayının sonunda linki verdim.)

Şövalyemizin seviyesi arttırmada 4 seçenek mevcut. Bunlar Savaş-Destek-İnşaat-Eğitim 'dir. Şuan savaş ve destek aktif olmadığı için henüz bir fikir edinemedim. Bizlere sadece İnşaat ve eğitim geriye kalıyor. 

Bunları ele alalım ;

İnşaat ile eğitimde binaların tamamlanması gördüğüm kadarıyla şövalyemizin ilk seviyelerinin deneyiminde büyük rol oynuyor. Eğitimde 4 saatte alacağı deneyimi bir binadan fazlasıyla alıyor. Ancak bu ilerleyen seviyelerde tersi duruma dönüşüyor. 3-4 bina kademesi tamamlandığında bir eğitimin verdiği deneyime anca yetişe biliyor. Peki biz inşaatımı yoksa eğitimimi kullansak en doğrusunu yapmış oluruz diye sorduğumuzda, cevap ikisini birlikte kullanmak oluyor. 

Hem inşaatı hem eğitimi bir arada kullanmak ; 

Şövalyenin inşaattan deneyim kazanması için bina tamamlandığı anda köyde olması gerekli. Yani şövalyeyi saldırıya gönderin yada eğitin ama tam bina tamamlandığında köyde olsun deneyimi alması için yeterli olacaktır. Şövalye binayı beklemesi gerekmediği için bizde binamız tamamlanana kadar ki o süreçte şövalyemizi eğiteme sokarsak ikisini beraber kullanmış oluruz. Tabiki eğitimin süresi binanın tamamlanma sürecinde kısa olması gerekmekte. Yani en az 4 saatlik süreç.

Bir örnek ;

6 saatlik bir bina bastık. 4 saatlik bir eğitime şövalyemizi soka biliriz.



Eğitimde dikkat edilmesi gereken nokta ;


Görselde de göre bileceğiniz gibi 4 saatlik bir eğitim 10,000 deneyim iken tam 12 süre katı 48 saatte verdiği deneyim 2,7 katı 27,000 deneyim. Oran oldukça düşük. Bunun sanırım sebebi biraz daha oyunda aktif olan daha çok kazanır mantığı eklenmiş. Kesinlikle 4 saat harici diğer eğitimleri tavsiye etmem sizlere. Eğer 8 saatlik eğitim diyorsanız 2 kere 4 saatlik yapın 20,000 deneyim kazanın. Uzun süreçte oyuna girmeyeceğiniz zamanlarda ganimetiniz bol bol varsa işte o zaman birazcık işe yarar hale geliyorlar. Yoksa kesinlikle 'uzun soluklu bir eğitime sokayım da akıllansın şu şövalye' diye bir hata yapmayın :)

İşte benim 4/4'lük Motivasyonlu şövalyem ♥

Birazda becerilere göz atalım. 

Çoğumuz beceriyi nasıl kullanacak hala çözemedik değil mi ? Bir kitap geliyor tıklıyoruz ama neler olup bitiyor tam farkında değiliz. 

Beceri nasıl kazanıyoruz ?

Şövalyemiz her bir seviye atladığında bir beceri kitabı elde ediyoruz. Bu bize rast gele gelen bir kitap oluyor. Tabi ki ilk süreçte böyle. İlk beceri kitaplardan sonra o becerinin ve ondan sonraki seviyelerin beceri kitapları bizlere geliyor. Alttaki görselde dikkat ederseniz 3 bölüme ayrılıyor şövalyenin beceri kabiliyetleri ; Saldırı - Köy - Savunmalar (Tabi burada çeviri hatası olmuş birisinde -lar-ler eki var, birisinde yok) Örneğin bize ilk etapta şans eseri Köy bölümünde Motivasyon beceri kitabı geldi sonrasında tekrar o kitap ve onun bir sonraki seviyesi Mimarlık tan bizlere kitap gelecek demektir. 


Gelen beceri kitaplarını değiştirmek premiumla mevcut ve oldukça pahalı malesef. Ancak üzülmeyin beğenmediğiniz kitapları saklayın bir sonraki şövalyenize kullanırsınız.

Becerileri üzerlerine tıklayıp ne işe yaradıklarını öğrene bilirsiniz. Benim görüşüme göre eski sistemle bu sistem arasında dağ kadar fark var ve oldukça başarılı olmuş. Oyuna apayrı bir renk katmış. Başarılı buldum açıkçası.

Forumdaki anlatımın konusuna da buradan ulaşa bilirsiniz ;


Kafanıza takılan diğer hususları yorum olarak bıraka bilir yada oyun içerisinden ulaşıp sora bilirsiniz.
Okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkürler. Bir sonraki yayın hakkında bu sefer kendimi sabitlemek istemiyorum konusu rastgele olacak :)

3 yorum:

  1. 2. Köyü aldıktan sonra şovalye yok oldu açıklamada (Bu köyde şovalye bulunmuyor) yazısı çıkıyor 2 köydede ne anlama geliyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle merhaba. Yeni sistemde 1'den fazla şövalye sahibi ola biliyorsunuz. Bunun için 1-3-5-10-20... sayılarınca köy sahibi olmanız gerekiyor. Her bir köy sayısına ulaştığınızda yeni bir şövalye ürete biliyorsunuz. Tabi üretilen her şövalyede sadece 1 köye ait oluyor. Sonradan yeri değiştirile bilir ancak görevini konuşlandırıldığı köyde yapa bilir.

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil