10 Haziran 2016 Cuma

Klanlar - Hangi bölgeden, hangi zamanda başlanmalı

Yeni bir dünyaya başlayacak arkadaşlar hangi bölgeden, dünyaya hangi zamanda başlarsa daha rahat bir ilerleyiş gösterir bu yayında da bunu sizlerle paylaşıyorum.




Çoğunluğumuzun da tercih ettiği gibi haritanın sınır kısımlarından başlangıç yapmak en doğru bölgede başlamaktır. Bize sağlayacağı faydaları ;

  • Arkanızda oyuncu olmayacağı için sırtınız sağlamda olacaktır. Sonradan başlayanlar ise hep sizden geriden geliyor olacak ve böylelikle onları hedef almanız kolay olacaktır.
  • Merkezde her taraftan saldırı alma ihtimaliniz varken sınırda başladığınızda tek yöne doğru savaşınız sürecektir. Böylelikle savaşı kontrol etmek o kadarda zor olmayacaktır.
  • Merkezde barbar sayısı sınıra kıyasla daha düşüktür. Hatta bonus köyleri merkezde neredeyse yok denecek kadar az iken sınırda tam tersi durum var.
  • Yine merkezde klan karmaşası var iken sınırda bölgenin hakim klanı bellidir. Böylelikle doğru klanı seçmek sizin için zor olmaz.


[Etrafdakiler 300 puan olmadan 1000 puan olan Myw* arkadaşımız.]

Doğru yer, sınırda başlamak peki başlamak için en doğru zaman ne zamandır ? Bunun cevabı da biraz sizlerin oyunculuğuna bağlı olarak değişiyor ;

  • Eğer aktif bir oyuncuysanız ve premium ile hızlı gelişimi planlıyorsanız kesinlikle dünya açıldığı ilk anda başlamanız en doğru zamandır. Baştan farkı açıp gücü elinizde tutarsınız. (Yukarıdaki görsel buna örnektir.)
  • Eğer aktif bir oyuncuysanız ancak normal gelişim gösterecek iseniz yeni açılan bir dünya ya ortama 2-5 gün arası geç başlamanız sizin için en doğru zamandır. Peki neden geç başlıyoruz ? Çünkü ilk günlerde girerseniz aktif ve premiumla gelişecek oyuncuların gölgesinde kalırsınız. Etrafınızda herkes tecrübeli oyuncu olur ve gelişiminiz kolay olmaz. Ancak bir kaç gün sonra giriş yaptığınızda girdiğiniz bölgenin kralı olmanız oldukça kolay olacaktır.
  • Eğer aktif bir oyuncu değilseniz de kesinlikle ilk zamanlar girmeniz hata olur. Sizlerin 1 hafta gibi bir süreden bile sonra girmeniz sizin için en doğru zaman olacaktır. İlk zamanlarda giriş yaptığınızda aktif oyuncuların arasında bariz bir şekilde açıkta kalırsınız ve kısa sürede yağma olursunuz. Sonradan girdiğinizde ise iç kısımlar bir birleri ile savaşta olduğundan siz gelişiminize yavaş yavaş baka bilirsiniz.
Sıradaki makale : " En doğru yağmalama yöntemi"

2 yorum: