16 Haziran 2016 Perşembe

Klanlar - Kilit nedir,nasıl atılır-kurtulunur ?

Merhabalar arkadaşlar. Oyunumuzda kilit olarak adlandırdığımız olay nedir, nasıl atılır ve hatta bize atılan kilitten nasıl kurtuluruz bu makalede bunları anlatacağım.


Kilit nedir ?

Bize gelen saldırıdan ordumuzu kaçırıyoruz. Ordumuz tam gelen saldırıdan kısa bir süre sonra köyümüze dönmüş olacak şekilde ayarlıyoruz. Gelen saldırı köyümüzün boş haline giriyor ve dönmeye başlıyor. Ardından bizim ordumuz geriye geldiği gibi hemen karşı saldırıya çıkıyoruz. Böylelikle rakibin kendi ordusu köyüne vardığında çok kısa bir süre sonra bizim saldırımız da peşinden onun köyüne girmiş oluyor. Bu olayı kilit atmak olarak adlandırıyoruz. 


Görsel anlatımı. Büyütmek için tıklayın.


Kilit nasıl atılır ?

Kilit ata bilmemiz için öncelikle rakibin bize saldırıyor olması gerekmektedir. Gelen süreyi hesaplıyoruz. 

Örneğin ordumuz yanımızdaki köye 15 dakikada gidiyorsa ,gelen saldırının 30 dakika süresi kaldığında yanımızdaki köye saldıra biliriz. Böylelikle ordumuz 15 dakika git-15 dakika gel yaparak saldırıdan hemen sonra köyümüzde olmuş olur. 

Başka bir yöntem ile de ; gelen saldırının 10 saniyesi kaldığında bir köye saldırı emri vere bilir ve 5 saniye sonra emri iptal ede biliriz. Yine böylelikle 5 saniye git - 5 saniye gel yaparak saldırının hemen arkasında ordumuzu geriye döndürmüş oluruz. 

Saldırı köyümüze girdi ve ordumuzda geriye döndüğü anda hemen rakibe karşı saldırı çıkartırsak kilidi atmış oluruz.

Aradaki saniyeyi en ufağa indirmek için yeni sekmede saldırı emriyle orduyu hazırda beklete biliriz.


Ordumuz döner dönmezde emri onaylamamız yeterlidir. Önceden bu şekilde orduyu hazırlamamız bizlere daha sonradan saldırı sayfasını açıp, ordumuzu yazıp, gönderene kadarki geçen süreyi bize kazandırmış oluyor.

Kilitten nasıl kurtulunur ?

Bu konuyu alvarieker arkadaşımız forum.klanlar adresinde çok güzel bir şekilde anlatmış. Bende onun yazısını alıntı yaparak burada sizler ile paylaşıyorum.

Örneğin alttaki belirttiğim şekilde bir saldırı aldıysanız içtima meydanı üzerinden askerleri girip kaçırmanız için gereken süre bu farktan çok daha fazla olduğu için kaçırmanız mümkün olmayacaktır ve bu nedenle saldırı ordunuzu talihsiz bir biçimde kaybetmiş olacaksınız. 

Saldırı ordunuzun köye dönüş süresi = 23:27:26:000
Size saldıran adamın saldırı varış süresi = 23:27:26:722


Bu saldırıdan kurtulmak için öncelikle çiftlik asistanına sahip olmanız gerekmektedir.(Hesap yöneticisi de aynı işlevi görecektir.) Bu bölüm üzerinden A veya B şablonuna köyünüze geri dönecek orduları girmeniz gerekmektedir. Alttaki resimde giden orduyu ve giden ordu miktarının çiftlik asistanındaki şablona eklenişi gösterilmektedir. Burada ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Çiftlik asistanında ki şablona şahmerdan,mancınık ve misyoner giremeyeceğiniz için köye dönen bu birimler maalesef kaybedeceksiniz. Fakat balta ve hafiflerinizi kurtarmanız büyük oranda size fayda sağlayacaktır. 




Şablona ekledikten sonra tek yapmanız gereken yeni bir sekme açıp ordu köye dönmesine yaklaşık 2 sn kala sürekli olarak haritadan barbara eklediğiniz buton aracılığıyla tıklamanız gerekmektedir. Bu sayede ordunuz köye geldiği gibi asistan aracılığıyla bu saldırıdan kaçırmış olacaksınız. 







Her türlü saldırıdan kurtulabileceğiniz anlamına gelmemektedir. Bu sizin internet ve tarayıcı hızınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. İyi bir internet hızına sahipseniz 50 ms'ye kadar saldırıdan kurtulabilirsiniz. Bunun bir yöntem olduğunu ve alternatif yolları olduğunu da ayrıca belirtmek isterim. Kullanıp kullanmamak sizin tercihinize kalmış.

Kilitte dikkat edilmesi gereken !

Size gelen saldırıda hangi askeri birim varsa o birim ile saldırmanız gerekmektedir. Rakip size baltacı ve hafif atlı ile saldırdıysa siz ona şahmerdan ile bu yöntem ile kilit atamazsınız. Farklı birim ile kilit atmak farklı yöntem gerektirir. Siz balta-hafif ile şahmerdanlı saldırıya kilit atacaksanız eğer orduyu bekletip geç göndermeniz gerekmektedir. Tam tersi sizde şahmerdanlı saldırı rakipte balta-hafif ile saldırı var ise bu sefer sizin önceden saldırı emrini çıkartmanız gerekmektedir. Bu tarz konularda birimlerin mesafelerini çok iyi kontrol etmelisiniz.

1 yorum:

  1. sayenizde örendim çok teşekkürler bizi bilgilerinizden eksik etmeyin teşekkürler
    www.sitesenin.com

    YanıtlaSil